Leköpte az osztálytársait, de már nem teszi

Újabb esettanulmány jelent meg a Gyereknevelés oldalon. A történet egy kisfiúról szól, aki az iskolában minden nap leköpte valamelyik osztálytársát. Ez elég szomorú, de az anyuka elhatározta, hogy segítséget kér Novák Ferenctől, aki „társ a nevelésben”, és szívesen foglalkozik nevelési nehézségek megoldásával.

Egy gyerek, aki leköp másokat, ugyanúgy agresszív viselkedési mintát követ, mint az, aki megver más diákokat vagy gúnyolódik más gyerekeken.

A szóban forgó kisfiút már éppen el akarták küldeni az iskolából, mert olyan sok szomorúságot okozott az iskolatársainak.

Az anyuka jól tette, hogy pedagógushoz fordult, mert így volt esélye visszatérítenie a kisfiát arról az agresszív útról, ahol ha egy gyerek sokáig időzik, akkor már nehéz neki segíteni. A megoldás lényege az volt, hogy megkeresték milyen problémát palástolt a gyerek agresszív viselkedésével.

Mindössze két hét alatt jóra fordultak a dolgok, a kisfiú abbahagyta azt a rossz szokását, ráadásul a gyerekek, akik már kiközösítették maguk közül, visszafogadták őt a közösségbe.

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy mi történt, arról a megoldásról, ami két hét alatt megoldotta a problémát, akkor olvasd el a teljes írást az gyerekneveles.hu oldalon. Akármilyen jó szülőnek is tartod magad, mindig érdemes tanulni valamit ebben a témában. További cikkeket a Gyermeknevelés oldalon is találsz. (A két oldal neve között egy m-betű a különbség!)

Ajánló
Kommentek
  1. Én